Kind van de Vrije

Welkom op Kind van de Vrije, wat gaaf dat je deze site bezoekt!

Kind van de Vrije is een blog opgericht om samen met jou als lezer in samenwerking met de Heilige Geest te groeien in geloof. De naam van de site is geïnspireerd door Galaten 4. Waar wordt gesproken over kinderen van de vrije:

Wij zijn geen slaven van de zonde meer, maar kinderen van God. Onze identiteit is in Christus. Wij zijn kinderen van de Vrije! We zijn buitengewoon geliefd door onze Abba, dat simpelweg Papa betekend! Jij bent een kind van God en Hij wil voor jou een liefdevolle Vader zijn. In Christus zijn wij schoongewassen en een volledig nieuwe schepping geworden! Het oude is voorbijgegaan en het nieuwe is gekomen. #NewYou

Voordat Jezus naar de hemel ging zei Hij:

Ik zal aan de Vader om een andere Helper voor jullie vragen. Hij zal voor eeuwig bij jullie blijven. Hij is de Geest van de waarheid. De mensen die niet in Mij geloven, kunnen Hem niet ontvangen. Want ze zien Hem niet en kennen Hem niet. Maar jullie kennen Hem, want Hij blijft bij jullie en Hij zal in jullie zijn. Ik zal jullie niet als weeskinderen achterlaten. Ik kom naar jullie toe.

Johannes 14:15-18

En iets verder in het hoofdstuk zei Hij:

Ik vertel dit allemaal omdat Ik nu nog hier ben. Maar de Vader zal de Helper sturen. Dat is de Heilige Geest, die jullie in mijn naam alles zal leren en jullie steeds weer zal herinneren aan wat Ik gezegd heb.

Johannes 14:25-26

en…

Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is heel anders dan die van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust. Jullie hebben Mij horen zeggen dat Ik wegga en weer terugkom. Als jullie werkelijk van Mij hielden, zouden jullie blij zijn dat Ik naar de Vader ga, want de Vader is groter dan Ik.

Johannes 14:27-28

We lezen dat God ons de Helper heeft gezonden. De Heilige Geest wil jou en mij, in Jezus naam, alles leren en ons helpen herinneren aan wat Hij heeft gezegd. De Heilige Geest helpt ons om God te begrijpen:

De Israëlieten hebben de heilige boeken nooit goed kunnen begrijpen, en ze begrijpen die nog steeds niet goed. Dat lukt pas als ze in Christus gaan geloven. Ook nu nog begrijpen de Israëlieten het niet goed als er voorgelezen wordt uit de wet van Mozes. Het lijkt wel alsof er een doek over hun verstand ligt. Maar telkens als er iemand gaat geloven in de Heer, wordt die doek weggehaald. Want wie gaat geloven in de Heer, ontvangt de Heilige Geest. En de Heilige Geest maakt mensen vrij, zodat ze alles kunnen begrijpen.

Wij christenen zijn dus vrij. Wij hebben geen doek voor ons gezicht. Onze gezichten laten iets zien van de hemelse glans van de Heer. Want wij veranderen in nieuwe mensen, wij gaan steeds meer lijken op onze hemelse Heer. Daar zorgt de Heilige Geest voor.

2 Korintiërs 3:14-18

Wij gaan steeds meer lijken op onze hemelse Vader. Daar zorgt de Heilige Geest voor! De Heilige Geest is onze Helper, Hij is de Geest van de waarheid. De Heilige Geest maakt ons vrij, we veranderen in nieuwe mensen. Onze gezichten mogen iets laten zien van de hemelse glans van de Heer. Zijn licht schijnt in de duisternis!

Wij zijn geen wezen meer, maar geliefde kinderen van God,
Kind van de Vrije

There’s nothing worth more, that will ever come close
No thing can compare, You’re our living hope
Your Presence

I’ve tasted and seen, of the sweetest of Loves
Where my heart becomes free, and my shame is undone
In Your Presence

Holy Spirit You are welcome here
Come flood this place and fill the atmosphere
Your Glory God is what our hearts long for
To be overcome by Your Presence Lord

Let us become more aware of Your Presence
Let us experience the Glory of Your Goodness

Holy Spirit You are welcome here
Come flood this place and fill the atmosphere
Your Glory God is what our hearts long for
To be overcome by Your Presence Lord