Geliefdelogie

What else could possibly go right?

9 januari 2021

Een tijdje geleden las ik een Engelstalige blog met bemoedigende woorden en kwam ik de volgende zin tegen die mij raakte en in mijn gedachten bleef hangen:

What else could possibly go right?

Wauw dacht ik, dat is een mooie tekst voor op een plakkaat in de woonkamer of op de binnenkant van de voordeur van je huis. Zodat je jezelf telkens de vraag stelt: Wat kan er vandaag allemaal goed gaan? Als ik voor mezelf mag spreken dan gebeurd het wel eens dat mijn gedachten met me op de loop gaan. Ik ben van nature een optimist, maar toch gebeurt het soms. Dan heb je net een tegenslag te verwerken en denk je wat is het volgende dat mis kan gaan? Herken je dat?

Mentaal bereiden we onszelf dan alvast voor op de volgende tegenslag. Het is goed om realistisch te zijn want niet alles zal gaan op de manier zoals we het van te voren hadden bedacht. En op zich is er niets mis met een sterke mindset, maar zit het hem er vooral in waar jij je energie op richt. Richten we onszelf op het negatieve of richten we ons op het positieve. Beide kosten energie, maar een positieve mindset geeft ook energie en zorgt er voor dat jij een stuk beter in je vel zit. Daarom is het belangrijk om te leren schakelen. Ja we hebben tegenslagen, maar hoe gaan we daar mee om? In een andere blog zal ik wat verder op het schakelen in gaan. Maar nu eerst terug naar de titel van de blog: What else could possibly go right?

Wij zijn kinderen van de Vrije en voor ons heeft de titel van deze blog een nog diepere dimensie. Wij hebben namelijk een hemelse Papa die op elk gebied van ons leven betrokken wil zijn. Dat betekent niet automatisch dat alles voorspoedig zal verlopen, maar wel uiteindelijk en dwars door tegenslagen heen. Wat ik daar mee bedoel? Dat Gods plannen voor ons leven goed zijn en dat Hij in alles met ons mee gaat en ons wil helpen. Ik moet dan denken aan Psalm 23:

1 Een lied van David.
De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt.
Ik kom niets tekort.
2 Hij laat mij rusten in groene velden.
Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes.
3 Hij geeft me kracht.
Hij helpt me om te leven zoals Hij het wil, omdat Hij dat heeft beloofd.
4 Zelfs als ik door een diep, donker dal ga,
een dal van moeilijkheden, ben ik nergens bang voor, want U bent bij mij.
Met uw stok en uw herdersstaf beschermt U mij en stuurt U mij bij.
Het troost mij dat U dat doet.
5 Mijn vijanden zien hoe goed U voor mij bent:
U zet een feestmaaltijd voor mij neer.
U zalft mijn hoofd met zalf-olie. 
U schenkt mijn beker zó vol dat hij overloopt.
6 Uw goedheid en liefde zijn mijn leven lang bij mij.
Ik mag mijn hele leven dicht bij U zijn.

— Psalm 23

In het licht van Psalm 23 stel ik mezelf de volgende vraag: Wat kan er vandaag allemaal goed gaan, want Hij is bij en met mij! Zelfs al ga ik door een diep en donker dal dan hoef ik niets te vrezen want God is bij mij. Hij schenkt mijn beker vol dat hij zelfs overloopt. Een beker die overloopt is een teken van overvloed. Wij mogen als kinderen van de Vrije leven vanuit Zijn overvloed, Zijn voorziening en Zijn bescherming. We zullen nooit iets tekort komen. Zijn goedheid en liefde zijn mijn hele leven bij mij. Wat kan er nog meer goed gaan?

Waar richten wij ons op? Het negatieve of het positieve? Richten wij ons op het rijk van de duisternis of richten wij ons op het Koninkrijk van God? Waar wij ons op richten is waar wij onze energie aan besteden. Richten wij ons op onze tekortkomingen of zijn we dankbaar voor alles dat God ons al gegeven heeft? Laten we ons richten op Zijn zegeningen! Een dankbaar hart is een gelukkig hart. Negativiteit en pessimisme zijn een neerwaartse spiraal waarin je steeds dieper naar beneden wordt getrokken. Maar wij, wij zijn Kinderen van de Vrije, wij zijn kinderen van God! Zoals Koning David in Psalm 23 schreef: “Ik kom niets tekort”. Hij geeft, Hij helpt, Hij zegent, Hij beschermd en Hij geeft in overvloed!

What else could possibly go right?!!!

LYRICS
Looku Looku
Look at me 
My God is good 
As you can see 
Everybody  Taste and see 
The victory 
My God has given me 

Pre Chorus:
Thank you for loving me 
For every trial you brought me through 
Thank you for saving me 
Now I can shout Glory 
To my everlasting King 
Jesus the King of Kings
You make my life so beautiful 

Chorus:
Looku looku x2
See me shining now 
Looku Looku x2
See me glowing now
Looku Looku 
Yeah I shine for the world to see 
To see

2nd verse 
Whatever is born of God 
Overcomes the world 
See I am born of God 
I’ve overcome the world
Greater is He that lives inside me
I know I can do all things 

Pre-chorus:
Through Christ who strengthens me
Give me strength so I can win 
You gimme the victory
Now I can shout glory 
My everlasting king 
Jesus the king of kings 
You make my life so beautiful 

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter